آموزشگاه موسیقی >> مقالات >> نحوه ی تشخیص ساز خوب و بد چگونه ممکن است؟ آموزشگاه موسیقی زخمه



19 دی 1399 نویسنده : آکادمی زخمه دسته بندی:مقالات

تشخیص ساز خوب از بد

نحوه ی تشخیص ساز خوب و بد چگونه ممکن است؟ آموزشگاه موسیقی زخمه

نحوه ی تشخیص ساز خوب و بد چگونه ممکن است؟ آموزشگاه موسیقی زخمه

برای شناخت ساز بد و خوب یا با کیفیت و بی کیفیت نیاز به آشنایی به موسیقی هست و فرد یابد آموزش موسیقی ساز مورد نظر رو دیده باشه تا بتونه کیفیت صدا رو تشخیص بده و از طرفی هم نیاز به دانش در زمینه چوب و انواع چوت درخت ها هست تا بشه نوع بدنه و سطح کیفی و مقاوت ساز رو سنجید.البته این مطلب به شما اینو یاد میده که چطوری ساز تنبک رو مورد ارزیابی قرار بدید.

انواع جنس چوب

ساز های چوبی معمولا از چوب های توت،گردو،ون،سنجد،کاج،چنار و...ساخته میشن که هر کدام از اینها خود دارای گونه های مختلفی از نظر بافت و رگه چوب میشود.عواملی مثل کم آب بودن و پر آب بودن منطقه روی رگه های چوب تاثیر میزاره.

چگونگی ارزیابی کاسه ی ساز

برای ساز های ایرانی معمولا قسمت کاسه ی ساز رو از چوت توت میسازن چون این چوب به صدا یک زنگ خاص که برند موسیقی ایرانی هستنش رو میده.و دسته ساز رو از چوب گردو میسازن.البته سنتور کلا از چوب گردو ساخته میشود.البته سازندگان امروزه برای ساخت ساز از چوب های مختلف استفاده میکنند که بگیر نگیر داره.

پیشنهاد نهایی ما اینکه چون نیاز به بررسی دقیق دارید برای خرید ساز بهتره که به مدرس یا کار شناس رجوع کنید.

حالا به طور مثال ساز تار خوب این ویژگی هارو دار:

اندازه ی دهانه نقاره و کاسه بسیار مهمه. چرا که ارتعاشات از کاسه به نقاره منتقل می شود که تناسب بین دهانه کاسه و نقاره در تولید صدای ساز تعیین کننده است.

نباید طرف کاسه اویز شود وقتی این سنگینی کاسه زیاد باشد نوازنده خسته می شود. بیشتر سازهایی که سنگین هستند از چوب اتابک ساخته شده اند. امکان شکستن ساز سنگین زیاد است.

سبکی دسته و بدنه یکسان و متعادل باشد (بیخ دسته رو با دو انگشت بگیرید بلند کنید تعادل اش را می توانید حس کنید).

وزن ساز باید سبک باشد و نباید وقتی ساز را در دست می گیرید احساس سنگینی کنید.

زمانی که با انگشت اشاره و شصت، بیخ دسته ساز را می گیرید باید یک زاویه ۴۰ درجه داشته باشد.

ساز باید متناسب با جثه نوازنده باشد، طوری که بتواند براحتی ساز را بغل کند. یعنی دقیقا ساعد دست باید روی سیم گیر باشد، طوری که از رو برو خرک ساز دیده نشود.

کاسه و نقاره و دسته ساز باید باهم متناسب باشند.

نوع تراش کاسه درکیفیت صدای ساز نقش تعیین کننده دارد.

سبکی ساز مهم است، خوب قطعا سازی که با چوب توت ساخته شود به شرط رعایت استانداردهای ساز بسیار خوش صدا است. البته ساز هایی با چوب گردو و چوب های دیگر هم می سازند که برخی از این ساز ها خوب ساخته شده است.

نباید از لحاظ صنعت مشکلی داشته باشد . یعنی گل توی بدنه زیاد نداشته باشد چون ممکن است این گل ها پس از مدتی از قسمت ترک داشتنشان باز شوند .

کاسه تار باید دو تکه باشد . تعداد رگه ها ی چوب توت نباید خیلی زیاد باشد چون روی کیفیت صدا تاثیر می گذارد. گره اگر نباشه بهتر است. رنگ کاسه نباید تیره باشد، بعضی از کاسه ها را که مشکل چوب دارند به رنگ تیره در می آورند تا معایبش مشخص نباشد. رگه های دو تکه کاسه نباید خیلی با هم متفاوت باشند و باید در امتداد هم باشند و تراش اونها نباید ناقص باشد.

 

 

از دست ندهید!

آموزش موسیقی را چگونه شروع کنیم؟ از کدام آموزشگاه موسیقی؟

آموزش موسیقی را چگونه شروع کنیم؟ از کدام آموزشگاه موسیقی؟

آموزش موسیقی را چگونه شروع کنیم؟ از کدام آموزشگاه موسیقی؟

سلام دو...

کلیات موسیقی،آموزش موسیقی،قسمت دوم

کلیات موسیقی،آموزش موسیقی،قسمت دوم

کلیات موسیقی،آموزش موسیقی،قسمت دوم

خوب حالا که یکمی با مفاهیم اول...