آموزشگاه موسیقی >> مقالات >> آموزش تعویض پوست تنبک ، چگونه تنبک خود را تعمیر کنیم ؟



19 دی 1399 نویسنده : آکادمی زخمه دسته بندی:مقالات

 آموزش تعویض پوست تنبک و دیگر تعمیرات ساز

آموزش تعویض پوست تنبک ، چگونه تنبک خود را تعمیر کنیم ؟

آموزش تعویض پوست تنبک ، چگونه تنبک خود را تعمیر کنیم ؟

شاید در نگاه اول این آموزش عجیب به نظر برسد زیرا که تعویض پوست تنبک را معادل تعمیر ساز تنبک در نظر گرفته است.در حقیقت میتوان گفت که 80 درصد کیس های تعمیراتی برای این ساز برای تعویض پوست است.این قسمت میخواهیم آموزش تعویض پوست تنبک را به صورت کامل بهتون بدیم.

به جرئات میتوان گفت که یادگیری نحوه تعویض پوست تنبک شما از نظر مالی و زمانی بسیار جلو می اندازد و شاید بتوانید از این آموزش یک درامد مختصری هم داشته باشید. در آخر باید بگم که برای نوازنده های حرفه دانستن آناتومی ساز و نحوه تغییر صدای ساز تنبک از الزامات است همانند توانایی یک نوازنده تار که میتواند ساز خودش را کوک کند.

نکته مهم دیگری که باید ذکر شود این است که شل کردن پوست یا سفت کردن پوست در واقع یک موضوع هستند. یعنی هر دو نیاز به تعویض پوست دارند و به معنی در آوردن پوست و کشیدن مجدد آن با شدت کمتر یا بیشتر است.

مرحله اول تعویض پوست تنبک ، در آب قرار دادن ساز

 

به طور کلی میتوان از دو روش برای انجام در آوردن پوست قبلی استفاده کرد.

برای پوست های که دارای چگالی بالا و بافت های فشرده هستند مثل پوست شتر بهتر است که یک تشت یا ظرف مناسب انتخاب کرده و تا اندازه ی نیم سانت کمتر از لبه ساز که پوست روی آن است ، آب بریزید. ساز را در آن قرار داده و بعد از یک ساعت پوست نرم شده و آماده جدا شدن است.

برای پوست هایی که منافذ باز دارند مثل پوست بز ممکن است آب از پوست عبور کرده و به بدنه ساز آسیب بزند. برای این کار یک پارچه را خیس کرده ، دور تا دور ساز بپیچید به گونه یی که با بدنه تماسی نداشته باشد و فقط لبه را پوشش دهد.
بعد از 1 الی 2 ساعت میتوانید پوست را جدا کنید.

در آوردن کامل پوست ساز ، مرحله دوم تعویض پوست تنبک

 

در این مرحله به یک پیچ گوشتی دو سو نیاز داریم و یک پارچه برای قرار دادن زیر پیچ گوشتی تا از صدمه زدن به کاسه تنبک جلوگیری کنیم.

ابتدا پیچ گوشتی را زیر پوست می اندازیم و به حالت اهرمی پوست را از چوب جدا میکنیم.مواظب باشید که ابزار ها به بدنه ساز لطمه نزنند. در ضمن میتوانید از پارچه علاوه بر محافظ به عنوان ارتفاع دهنده و یک تکیه برای اهرم باشد.

دقت کنید که تولید کنندگان ساز در لبه های ساز روی پوست همیشه از منگنه استفاده میکنند که اصلا تایید شده نیست. حتما همه آن ها را از پوست جدا کنید.

لبه سازی و کنترل طوقه ساز

بنا بر تجربه بهتر است تا پوست روی ساز نیست طوقه و لبه های ساز را کنترل کنید. اگر لبه سازی به صورت درست انجام نشده باشد ممکن است صدای بشکن (پِلَنگ) به خوبی در نیاید پس بهترین وقت برای کنترل مسائل فنی ساز همین موقع است.

این کار فقط یکبار انجام میشود و نیازی نیست که هر بار این کار را انجام دهید. به طور کلی اکثر ساز هایی که موجود هستند به لبه سازی نیاز دارند زیرا تولید کنندگان انبوه وقت پیدا نمی کنند که داخل سازی همه ساز ها را بررسی کنند.

کشیدن پوست روی ساز ، مرحله آخر روند پوست کشی تنبک

 

در این مرحله نیاز به چند ابزار داریم که عبارت اند از : چسب چوب ، کش ، چکش و حداقل 15 میخ بنفش یک و نیم سانتی.

سپس شروع میکنیم به چسب زدن لبه ساز. دقت کنید که همه جای لبه یکنواخت چسب میزنیم. اگر به بدنه چیز اصابت کرد آن را با یک پارچه نم دارد پاک میکنیم.

اگر قصد دارید که پوست تنبک خود را تعویض کنید یا نیاز به مشورت برای خرید ساز تنبک دارید به لینک تعمیرات ساز رجوع کنید و اگر باز هم شک دارید با تماس با آموزشگاه موسیقی زخمه با آقای غلامرضا صدرالدینی مشورت رایگان بگیرید

 

از دست ندهید!